top of page
Filtede kæledyrsurner_edited.jpg

OM KREMERING AF KÆLEDYR

Når dit kæledyr ikke lever længere, skal du beslutte, hvad der skal ske med det. Nogle mennesker har have eller jord, så de kan begrave deres dyr. Bor man i en by, i tæt bebyggelse uden have, er det ikke en mulighed. Hvis dit dyr er blevet aflivet hos en dyrlæge, vil det blive kremeret. Kremering af kæledyr foregår på dyrekrematorier. Der findes flere i Danmark, og alle dyrlæger har aftale med disse krematorier om afhentning og håndtering, enten fælleskremering eller enkeltkremering. Man vælger enkeltkremering, hvis man ønsker at få sit kæledyrs aske retur.

Du kan oplyse krematoriet eller dyrlægen om, at du selv har anskaffet eller vil anskaffe en urne. Du skal så bede om, at få asken tilbage i en midlertidig beholder eller sende urnen med på krematoriet. Du kan læse om vores egne erfaringer i bloggen.

Dyreurner med kæledyrs aske må beholdes i hjemmet, eller de kan sænkes i jorden. Skal de sænkes i jorden kan det være i egen have eller på en dyrekirkegård. Det er også tilladt at sætte en dyreurne ned i skoven. Aske og uld tiltrækker ikke rovdyr. Det nedbrydes og bliver til muld indenfor 2-10 år afhængigt af jordbundsforhold.

Dyreurne med Addas aske i en kurv med boblepast. Et dejligt minde.
bottom of page