Når dit kæledyr ikke lever længere, skal du beslutte, hvad der skal ske med det. Nogle mennesker har have eller jord, så de kan begrave deres dyr. Bor man i en by, er det ikke en mulighed. Så kan man vælge at få sin hund eller kat kremeret. Kæledyr kan blive kremeret på dyrekrematorier. Der findes flere i Danmark, og alle dyrlæger har aftale med disse krematorier om afhentning og håndtering, enten fælleskremering eller enkeltkremering. Man vælger enkeltkremering, hvis man ønsker at få sit kæledyrs aske retur.

Du kan oplyse krematoriet eller dyrlægen om, at du selv har anskaffet eller vil anskaffe en urne. Du skal så bede om, at få asken tilbage i en midlertidig beholder eller sende urnen med på krematoriet. Du kan læse om vores egne erfaringer i bloggen.

Urner med kæledyrs aske må beholdes i hjemmet, eller de kan sænkes i jorden. Skal de sænkes i jorden kan det være i egen have eller på en dyrekirkegård. Det er også tilladt at sætte en kæledyrsurne ned i skoven. Aske og uld tiltrækker ikke rovdyr. Det nedbrydes og bliver til muld indenfor 2-10 år afhængigt af jordbundsforhold.

Fakta om kæledyrsurnerne

Om kremering af kæledyr 

Uurnas urner er håndfiltede af ren uld - merino, corriedale, gotlandsk pelsfår og forskellige lokale blandingsracer

Vi bruger farvet uld fra DHG, Wollknoll og Henrichsens Uldspinderi. Det naturfarvede uld stammer fra Hjelholts Uldspinderi og fra lokale fåreavlere. Både uld og farver er certificeret i forhold til miljø ( Øko-tex og Gotts) og dyrevelfærd (mulesingfree). Dog ikke det lokale uld, hvor vi til gengæld selv har kontakt med avlerne.

MØL
Uld er et naturprodukt, og hvis urnen skal stå fremme i længere tid, skal man være opmærksom på, at møl også kan lide uld. Tjek med mellemrum, om der ligger lidt uldstøv under urnen. Ser man spor efter møl, kan urnen komme i fryseren et par uger, hvorved møl og larver dør. Processen gentages evt. Hvis der er spist grundigt af urnen, kan det være et tegn på, at tiden er kommet til det 'endelige farvel', hvor urnen skal sænkes i jorden.

Om filtede kæledyrsurner af uld

Her ser du vejledende urnestørrelser

Almindelig kat op til 8 kg - ½ liter

Stor kat op til 12 kg - 1 liter

Lille hund op til 8 kg - ½ liter

Mellemstor hund op til 20 kg - 1 ½ liter

Stor hund op til 50 kg - 2 ½ liter

Størrelser

UK8_gruppe_0921.jpg