top of page
dyreurner.jpg

Bæredygtighed

Vores kæledyrsurner er helt nedbrydelige og vi er meget opmærksomme på, at hele vores virksomhed har fokus på at lave bæredygtige dyreurner. 'Bæredygtig' handler for os om meget mere end ordet ’bæredygtighed’. Herunder kan du se nogle af vores tiltag for bæredygtighed i en ikke prioriteret rækkefølge.

 

  • Vores medarbejdere er ansat i små skånsomme flexjobs, og vi bidrager således til et rummeligt arbejdsmarked., foruden at vi har stor glæde af deres gode kompetencer.

  • Værkstedet er indrettet i et gammelt modelsnedkerværksted, og såvidt det har været muligt, er det indrettet med genbrugt inventar.

  • Vi bruger bobleplast som arbejdsredskab for det er vanvittig praktisk. Vores plastik genbruges, og hvis vi kan få fingre i det bruger vi bobleplast, som var andres emballageaffald.

  • Vi genbruger andres emballage, hvis vi kan skaffe det, og vi indkøber emballage af genbrugte råvarer.

  • Vores affald sorteres.

  • Strøm til belysning og opvarmning af vand kommer fra vindkraft.

  • Uld til vores dyreurner kommer hovedsagligt fra lokal uld, fynsk eller dansk, hvor der er kort transportvej. Uld er en rigelig og fornybar ressource, som ofte kasseres, fordi der ikke længere er en bæredygtig dansk fremstillingskæde. Vi bruger en del uld, som ellers var endt som affald.

  • Vi bruger også farvet uld fra udenlandske leverandører, som har dokumentation for både miljøhensyn (Gotts-certificerede) og dyrevelfærd (mulesingfri). Det er ikke muligt, på nuværende tidspunkt at skaffe farvet uld fra danske får.

 

Klimaregnskabet for dyrekremeringer har vi ikke nogen dokumentation for, men der er lavet udregninger, der viser, at kremeringer generelt bidrager positivt, fordi varmen fra ovnene udnyttes til fjernvarme.

 

Der er også mange forskellige vinkler på ulds og fårs klimapåvirkning. Det er et meget komplekst regnestykke. Vi anser uld for at være en værdifuld ressource, som vi kan anvende meget bedre end det sker nu. Uld efterlader ingen kemiske spilstoffer og nedbrudes fuldstændigt i det økologiske kredsløb. 

100% nedbrydelig

- fra uld til muld

Rene naturmaterialer

- nul plastik

Lokal uld - når det er muligt

Godt håndværk og skånsom produktion

Mops-urner

Et skånsomt farvel

En filtet kæledyrsurne er en rar og skånsom måde at tage afsked med dit kæledyr. Urnen er rar at røre ved, og den kan stå dit dit hjem og minde om de gode stunder, I har haft sammen.  

Når tiden kommer til det endelige farvel, kan urnen sænkes i jorden, og den bliver indenfor få år til ren muld.

bottom of page